İş Dünyası Plastik Girişimi’ni destekliyoruz.

Plastik kirliliği ile ilgili mücadeleyi destekleyen 26 şirketten biri, sektörümüzün ise tek sirketi olmaktan gururluyuz!

Araştırmalar yılda yaklaşık 8 milyon ton ağırlığında plastiğin denizlere ve okyanuslara karıştığını, toplam 5 trilyondan fazla plastik parçasının gezegenimizde yüzdüğüne işaret ediyor. Bu da dünyamız için oldukça büyük bir risk teşkil ediyor. Örneğin yediklerimiz ve içtiklerimiz aracılığı ile her hafta bedenimize 1 kredi kartı ebadında plastik giriyor. Veriler, bu kirlilik ile mücadele için üretim ve tüketim kalıplarımızda önemli dönüşümlere gitmemiz gerektiğini ortaya koyuyor. İş dünyasına da bu anlamda önemli bir görev düşüyor.

Anadolu Efes olarak çözümün parçası olmak için kolları sıvadık ve 20 Kasım Çarşamba günü tanıtım toplantısı gerçekleştirilen Global Compact Türkiye, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ile TÜSİAD’ın öncülüğündeki İş Dünyası Plastik Girişimi'nin de parçası olduk.

Bu kapsamda, ekosistemimiz içerisinde %1.1 gibi düşük bir seviyede olan plastik kullanımımızı, önümüzdeki 3 yıl içerisinde bio bazlı, doğada çözünür ve/veya atık malzemelerden üretilen daha çevreci malzemelerle değiştirmeyi taahhüt ediyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda çoklu ambalajlarımızda inovatif değişiklikler ve festival bardaklarında farklı malzeme kullanımı için çalışmalara başladığımızı da bu bağlamda sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İş Dünyası Plastik Girişimi'nin öncü 26 şirketinden biri olarak sizlerin de desteği ile ofislerimizde "tek kullanımlık plastiklerin" tüketimini önlemeye yönelik aksiyonlar almayı arzuluyor ve sürdürebilirlik alanında elde ettiğimiz başarılara yenilerini ekleyeceğimize inanıyoruz.

Hep birlikte daha güzel bir dünya yaratmak dileği ile...