Anadolu Efes Borsa İstanbul’un Sürdürülebilirlik Endeksi’nde

Anadolu Efes, geniş faaliyet coğrafyasında sürdürülebilirlik alanında yürüttüğü çalışmalarıyla, Borsa İstanbul’un (BIST) Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girdi.



Anadolu Efes, "Daha İyi Bir Yaşam Sürdürmek” söylemi ışığında yürüttüğü çalışmaları ile Borsa İstanbul’un BİST 50 Endeksi’ndeki şirketleri inceleyerek oluşturduğu ‘Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girdi. Endekste, 29 şirket yer aldı. Anadolu Efes’in; su yönetimi, enerji ve emisyon yönetimi, değer zincirinin geliştirilmesi, ürün sorumluluğu, operasyonel güvenilirlik, toplumsal gelişim, yetenek yönetimi ve ambalaj yönetimi başlıkları altında sekiz öncelikli alanda uyguladığı sürdürülebilirlik çalışmalarında gösterdiği performans, BİST Sürdürülebilirlik Endeksi kriterlerini karşılayarak endekste yer almasını sağladı.

Pozitif etki

Tüm faaliyet ülkelerinde sürdürülebilirlik yönetimini temel bir değer olarak ele alan Anadolu Efes, risklerin etkin biçimde bertaraf edilmesine ve yeni fırsatlar yaratılmasına yönelik pro-aktif yaklaşımını da ‘Pozitif Etki Planı’yla ortaya koyuyor. Bu plan yardımıyla, geniş faaliyet coğrafyasında bir ülkede uygulanan başarılı çalışmaları diğer ülkelere de taşıyabiliyor.

Anadolu Efes’in sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde yürüttüğü çalışmaları ve yarattığı pozitif etki, her yıl yayımlanan “Sürdürülebilirlik Raporu” aracılığıyla kamuoyuyla düzenli olarak paylaşılıyor.

Endeks kurumsal sürdürülebilirlik performansını ölçüyor

Borsada işlem gören ve Ocak-Mart 2015 döneminde BIST 50 listesinde kapsamında yer alan şirketlerin sürdürülebilirlik performansları değerlendirilerek oluşturulan BIST Sürdürülebilirlik Endeksi; listedeki şirketlerin küresel ısınma, biyo-çeşitlilik, doğal kaynakların kullanımı, su tüketimi, iş sağlığı ve güvenliği, istihdam, tedarik zinciri, kurumsal yönetişim gibi sürdürülebilirliğe ilişkin temel meselelere yaklaşımlarını ortaya koyuyor.