Efes İçecek Grubu ile Warsteiner Brauerei Haus Cramer Rusya Pazarı için Lisans Anlaşması İmzaladı

Efes İçecek Grubu ile Warsteiner Brauerei Haus Cramer Rusya Pazarı için Lisans Anlaşması İmzaladı.

Efes İçecek Grubu İle Warsteiner Brauerei Haus Cramer Rusya Pazarı İçin Lisans Anlaşması İmzaladı. 

ALMANYA’NIN BİR NUMARALI MARKASI “WARSTEINER BİRASI” EFES MOSKOVA BİRA FABRİKASINDA ÜRETİLECEK. 

Efes İçecek Grubu, Almanya’nın en büyük biracılarından Warsteiner Brauerei Haus Cramer ile “Warsteiner Premium Verum” markasının Rusya’da üretim, pazarlama ve dağıtımını içeren bir lisans anlaşması imzaladı. Alman üretim geleneğine göre 1753 yılından beri üretilmekte olan “Warsteiner Premium Verum” Almanya’da en çok satan premium bir bira. Rus tüketicilerine lisanslı premium kategorisinde “Efes Pilsener”, yerel premium kategorisinde “Stary Melnik” gibi en üst kalitede ürünlerle hizmet veren Efes İçecek Grubu, şimdi de, lisanslı premium kategorisinde yer alacak “Warsteiner Premium Verum” markasını Moskova’daki modern fabrikasında üreterek Rusların beğenisine sunuyor. 

İlk aşamada 50 ve 33 Cl. dönüşümsüz özel şişeler ve 30 Lt. fıçı ile pazara sunulacak “Warsteiner Premium Verum” birasının ambalaj çeşidi, pazar talebine bağlı olarak artırılacak. Efes İçecek Grubu Başkanı Muhtar Kent yaptığı açıklamada “dünyanın 5. büyük ve en hızlı gelişen bira pazarı olan Rusya’da, segmentinde kısa zamanda Efes Pilsener ve Stary Melnik markaları ile birinciliği elde eden Grubumuz, Almanya’nın bir numaralı birasını da gelişen Rus pazarına lanse ederek daha geniş ve beynelminel bir ürün yelpazesi ile hizmet vermeyi amaçlamaktadır” dedi. 

Warsteiner Brauerei Haus Cramer Genel Müdürü Gustavo Muller Hergt ise “Efes İçecek Grubu ile yaptıkları anlaşma ile “Warsteiner Premium Verum” markasını dünyanın en hızlı büyüyen pazarına sunarken, Efes ile gerçekleştirmeyi arzuladıkları kapsamlı işbirliğine de ilk adımı attıklarını” söyledi. 

Adriyatik’ten Çin’e uzanan bölgede 8 ülkede 9 bira, 4 malt fabrikası ve 9 Coca-Cola şişeleme tesisi ile en büyük içecek gruplarından birisi olan Efes İçecek Grubu, Avrupa’da da bölgesel bir güç olma yolundadır. Grubun ürünleri 35’ten fazla ülkede beğeni ile tüketilmektedir.