Anadolu Efes 2004 Yılında da Hızlı Gelişmesini Sürdürüyor

Anadolu Efes 2004 Yılında da Hızlı Gelişmesini Sürdürüyor


Anadolu Efes, yılın ilk altı ayında toplam bira satış hacmini 699 milyon litreye, toplam meşrubat satışlarını 146 milyon ünite kasaya yüksetti Elde edilen satış hacmi bir önceki yıla oranla birada %28, meşrubatta ise %26 oranında artış gösterdi. 
Avrupalı biracılar arasında altıncı sırada yeralan Anadolu Efes'in Coca-Cola operasyonları, 1994-2003 yılları arasında elde edilen yıllık ortalama %16'lık büyüme oranıyla dünyanın en hızlı gelişen Coca-Cola faaliyetleri arasında bulunuyor.

Türkiye Bira Faaliyetleri
Türkiye bira pazarında geçtiğimiz yıl %77 pazar payı elde eden Anadolu Efes, yılın ilk altı ayındaki satışlarını bir önceki yılın aynı dönemine oranla %5 arttırarak 348 milyon litreye yüksetti.

Yurtdışı Bira Faaliyetleri

Anadolu Efes artık yurtdışında yurtiçine oranla daha fazla bira satıyor.
Anadolu Efes'in Hollanda'da kurulu şirketi Efes Breweries International tarafından yürütülen uluslararası bira operasyonlarının satış hacmi %63 oranında büyüyerek 351 milyon litreye ulaştı. Bu satış hacmiyle Anadolu Efes'in - Türkiye'den yapılan ihracat dahil - yurtdışındaki bira satış hacmi toplam satışlar içinde %53'lük bir orana yükseldi.
Efes Breweries International , 2003 yılındaki toplam 75 milyon hektolitre bira tüketimi ile dünyanın en büyük beşinci bira pazarı olan Rusya Federasyonu'ndaki en büyük üçüncü üretici konumunu elde etti. Anadolu Efes'in Rus bira markası “ Stary Melnik ”, Rusya bira pazarındaki yaklaşık 600 bira markası arasında dördüncü sıraya yükselirken Rusya'da en yoğun rekabetin yaşandığı Moskova'da da en çok tüketilen bira markası oldu.

Yeni bira operasyonunda %91'lik hacim artışı.
Sırbistan 'da 2003 yılının Ağustos ayında satın alınan Pancevo Bira Fabrikası, ürettiği “ Weifert ” markasının Aralık 2003'te yapılan yeni lansmanı sonrası satış hacimini bir önceki yıla oranla %91 arttırdı.

Yurtdışı Coca-Cola Faaliyetleri Anadolu Efes'in Orta Asya'daki Coca-Cola operasyonlarını yürüten Efes Invest , Orta Asya ülkeleri baz alındığında bölgenin gazlı içecek sektöründeki en büyük gruplarından biri konumunda.
Efes Invest 'in konsolide ettiği operasyonlarındaki toplam satış hacmi 2003 yılının aynı dönemine oranla %54 oranında büyüyerek 17.7 milyon ünite kasa (101 milyon litre) oldu.

Yurtiçi Coca-Cola Faaliyetleri Türkiye alkolsüz içeçek pazarının hacim yönünden en büyük şişeleyicisi ve dağıtıcısı konumundaki Coca-Cola İçecek satış hacmini bir önceki yılın aynı dönemine oranla %22 oranında artarak 128 milyon ünite kasa (727 milyon litre) seviyesine çıkardı. Anadolu Efes'in gerek bira gerekse meşrubat faaliyetlerini tüm ülkelerde dinamik bir performans çizgisinde ve hedeflerinin önünde gerçekleştirdiğini belirten Efes İçecek Grubu başkanı Muhtar Kent, “Bu hızlı gelişmeyi yılın ikinci yarısında da sürdürmeyi planladıklarını” vurguladı.