Anadolu Efes'ten Sırbistan'da ikinci fabrika

Efes Breweries International, Sırbistan – Karadağ'da “ Zajecar ” bira şirketini satın almak üzere teklifte bulundu.

Efes İçecek Grubu'nun yurtdışı bira faaliyetlerini yürüten, Efes Breweries International, Sırbistan – Karadağ'da “ Zajecar ” bira şirketini satın almak üzere teklifte bulundu.
Tamamı için yaklaşık 18.5 milyon Euro değer öngörülen Zajecar hisselerinin en az %55'inin çağrı yolu ile satın alınması planlıyor.

Kurulu olduğu Sırbistan – Karadağ'ın Zajecar şehriyle aynı adı taşıyan bira fabrikası yıllık 100 milyon litre bira üretim kapasitesine sahip.

Zajecar bira şirketi geçtiğimiz yıl yaklaşık 44 milyon litrelik satış gerçekleştirmişti.
Efes Breweries International, 2003 yılı içerisinde başkent Belgrad'da faaliyet gösteren Pancevo bira fabrikasını satın alarak popüler Weifert markasını yeniden lanse etmişti.

Efes Pilsener markasıyla sponsor olunan Sırbistan - Karadağ basketbol ligine de “ Efes Premier Ligi ” adı verilmişti.

Efes İçecek Grubu Başkanı Muhtar Kent, yaptığı değerlendirmede; “ Zajecar fabrikasının da satın alınmasından sonra Avrupa'nın önemli pazarlarından biri olan Sırbistan - Karadag'daki en büyük üçüncü bira şirketi konumuna yükseleceğiz.” dedi.

Geçtiğimiz yıl 520 milyon litre üzerinde bira tüketimi gerçekleşen Sırbistan - Karadağ bira pazarında kişi başı bira tüketimi 50 litre seviyesinde.