Fitch Anadolu Efes'in kredi notunu yükseltti...

Anadolu Efes’in uzun vadeli, yerel para cinsinden kredi notu “BB+”dan “BBB-“ye yükseltildi.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Anadolu Efes’in uzun vadeli, yerel para cinsinden kredi notunu “BB+”dan “BBB-“ye yükselttiğini açıkladı.

Anadolu Efes için “yatırım yapılabilir” seviyeyi gösteren BBB- kredi notu, bu bazda Türk şirketlerine bugüne kadar verilen en yüksek kredi notları arasında ve Türkiye’nin ülke kredi notunun üç kademe üstünde.

Fitch’den yapılan açıklamada ayrıca, Anadolu Efes’in ulusal kredi notunun da “AA‘dan ‘AA+’ya yükseltildiği belirtildi. Anadolu Efes’in ulusal kredi notu Türk şirketleri için açıklanan bu bazdaki kredi notlarının en yükseği.

Anadolu Efes’in uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notu ise Türkiye’nin kredi notu ile sınırlı olduğundan ‘BB-‘ seviyesinde bulunuyor.

Fitch Rating’in açıklamasında, kredi notlarının yükseltilmesinde, Türkiye’nin ekonomik şartlarındaki zorluklar ve hukuki düzenlemelerin olumsuz etkilerine rağmen Anadolu Efes’in Türkiye operasyonlarındaki başarılı performansın yanı sıra şirketin yarattığı nakit ile borcunu azaltabilme yeteneğinin etkili olduğu da ifade ediliyor.

Anadolu Efes’in uzun vadeli yerel para cinsinden ve ulusal kredi notlarının görünümü ‘Durağan’, uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunun görünümü ise, Türkiye’nin bu bazdaki görünümü doğrultusunda ‘Pozitif’ durumda bulunuyor.