Efes, Krasny Vostok Bira Grubu'nu satın aldı.

Efes, Rusya bira pazarındaki 4. en büyük bira şirketi konumunu daha da güçlendirdi.

Anadolu Efes’in yurtdışı bira faaliyetlerini yürüten Efes Breweries International (EBI), Rusya’da faaliyet gösteren Krasny Vostok Bira ve Malt Grubu hisselerinin %92,34’ü için 364 milyon Dolar ödedi. 

Rusya’nın Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da yapılan imza töreninde konuşan Anadolu Grubu İcra Başkanı Tuncay Özilhan: “Yakın geçmişte, özellikle Rusya’da elde ettiğimiz başarılar, uluslararası bira faaliyetlerimizin gelişiminde önemli bir rol oynadı. Atmış olduğumuz imzayla Rusya’nın çok önemli biracılarından Krasny Vostok Bira ve Malt Grubunun yönetimini devraldık. Bu satın alımın, Grubumuzun stratejik yapılanmasına ve artırma ihtiyacı duyduğumuz üretim kapasitemize çok önemli katkı yapacağına inanıyorum. Rusya’daki faaliyetlerimiz gelecekte de gelişimini artırarak sürdürecektir.” dedi. 

KV Grubunun bira portföyü “popüler” segmentte bulunan “Solodov” markasının yanı sıra “ekonomik” segmentte bulunan “Krasny Vostok”, “Zhigulevskoe” ve “Yershistoe” markalarını içeriyor. EBI böylece, Rusya’daki yıllık bira üretim kapasitesini 18 milyon hektolitreye, toplam pazar payını ise %10 seviyesine çıkartırken, Rusya bira pazarındaki 4. en büyük bira şirketi konumunu daha da güçlendirdi. Öte yandan EBI’ın Rusya’daki malt üretim kapasitesi ise yıllık 136.000 ton’a yükseldi.