500 milyon USD değerindeki sendikasyon kredisi süreci başarıyla tamamlandı.

500 milyon USD tutarındaki kredinin 200 milyon USD'lık kısmı Anadolu Efes tarafından kullanılacak.

500 milyon USD tutarındaki kredinin 300 milyon USD'lık kısmı EBI, 200 milyon USD'lık kısmı ise Anadolu Efes tarafından kullanılacak.

Kredi Citibank ve HSBC'nin liderliğinde; Akbank T.A.Ş., Malta Branch, ABN AMRO Bank N.V.,Coöperative Centrale Raiffeisen - Boerenleenbank B.A. Dublin Şubesi, Fortis Bank (Hollanda) N.V., ING, Türkiye İş Bankasi A.Ş. , Raiffeisen Zentralbank Österreich AG, SG Corporate and Investment Banking, Türkiye Halk Bankasi A.Ş., UniCredit Group tarafından temsil edilen HVB, Koçbank Hollanda NV ve BankAustria Creditanstalt'ın lider düzenleyiciliğinde; Alpha Bank A.E., BayernLB, Commerzbank International S.A., JPMorgan,KfW IPEX-Bank'in eş düzenleyiciliğinde ve Calyon, The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd, Denizbank A.Ş, EFG Private Bank (Lüksemburg) S.A., State Bank of India Londra'nın katılımında düzenlendi.

Efes Bira Grubu Başkanı Sn. Ahmet Boyacıoğlu imza töreninde yaptığı açıklamada "HSBC ve Citibank liderliğinde sürdürülen sendikasyon kredisi sağlama sürecini tamamlamış olmaktan dolayı mutluyuz. Bu sendikasyon kredisi Anadolu Efes'e sağlanan ilk sendikasyon kredisi olma özelliğini taşımaktadır. Efes Bira Grubu'nun, özellikle, yurtdışında büyümesine önemli katkı sağlayacak olan bu sendikasyonun başarı ile tamamlanmasında bankacılık sektörünün verdiği güçlü destek bizi çok memnun etmiştir." dedi.

Anadolu Efes, Grubun holding şirketi olmanın yanı sıra Türkiye bira operasyonlarını da gerçekleştiren bir operasyonel şirket olma sıfatına da sahiptir.

2006 yılında kuruluşunun 37. yılını kutlayan Anadolu Efes, beş ülkede toplam 15 bira fabrikası, altı malt fabrikası, bir şerbetçiotu üretim tesisi ile Avrupanın yedinci büyük bira grubu haline gelmiştir. Grubun toplam bira üretim kapasitesi yıllık 32 milyon hektolitre olup, toplam malt kapasitesi ise 236.500 tonun üzerindedir.

Anadolu Efes, Türkiye, Orta Asya ve Ortadoğu'da toplam yedi ülkede yürüttüğü Coca-Cola operasyonları ile alkolsüz içecek sektöründe de faaliyet göstermektedir. 2005 yılında tamamladığı anlaşmalar ile faaliyetlerini Ortadoğu'da Ürdün ve Irak pazarlarını da kapsayacak şekilde genişleten Anadolu Efes'in alkolsüz içecek faaliyetleri mevcut durumda 12 şişeleme tesisi ve yıllık 535 milyon ünite kasa şişeleme kapasitesi ile yürütülmektedir. Anadolu Efes'in söz konusu alkolsüz içecek faaliyetleri bulundukları coğrafyada halen 120 milyonun üzerinde tüketiciye ulaşmaktadır.

Detaylı Bilgi için: Capitol Halkla İlişkiler / Sibel Erol/ 0212 339 83 35/ sibel.erol@ogilvy.com