Efes Kazakistan pazarında büyumeye devam ediyor.

Efes Bira Grubu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) desteğiyle Kazakistan bira operasyonlarını genişletiyor.

Efes Bira Grubu Başkanı Alejandro Jimenez ve EBRD Başkanı Jean Lemierre'in imza koydukları, 5,2 milyon tengelik (43 milyon dolar) kredi anlaşması Kazakistan'ın başkenti Almata'da gerçekleşti. Anlaşma ile Efes Karaganda Bira Fabrikası'nın üretim kapasitesinin artırılması, pazarlama ve dağıtım sistemlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Efes Karaganda Bira Fabrikası, Efes Bira Grubu'nun 1996 yılında, Kazakistan'daki fabrikayı satın almasıyla kuruldu. Bu önemli yatırımla Efes Bira Grubu Kazakistan'da yatırım yapan ilk yabancı firmalardan biri oldu. Fabrikada 2002 yılında yapılan yenileme yatırımlarıyla 44 milyon litre üretim miktarına ulaşan Efes Bira Grubu, yüzde 20 payla, pazarın ikincisi konumuna geldi. Grup, 2003 yılında, talebin artması ve güney Kazakistan pazarının çekiciliği nedeniyle Almata bölgesinde ikinci bir fabrika daha kurdu.

Efes Bira Grubu, Kazakistan'daki iki fabrikasında yıllık 210 milyon litre bira üretim kapasitesi ile faaliyetlerini sürdürmekte ve 7 binden fazla kişiye iş gücü sağlamakta.