Anadolu Efes Karlı Büyümesine Devam Ediyor!

Anadolu Efes 2007 yılı ilk altı aylık konsolide sonuçlarını açıkladı.

Anadolu Efes'in konsolide net satış gelirlerini oluşturan bira ve meşrubat faaliyetleri satış hacmi 2007 yılının ilk altı aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,8 artış gösterdi. Konsolide net satış gelirleri ise yüzde 18,8 oranında artarak 1.464,2 milyon YTL'ye ulaştı. Bunda bütün faaliyet kollarında gerçekleşen ortalama net satış fiyatı artışları önemli rol oynadı. Konsolide net satış gelirlerinin %36'sı yurtdışı bira operasyonları tarafından, %33,4'ü Türkiye bira operasyonları ve %30,6'sı meşrubat operasyonları tarafından gerçekleştirildi.

Anadolu Efes'in konsolide net esas faaliyet karı ise yüzde 27,4 oranında önemli bir artış gerçekleştirerek 272 milyon YTL seviyesine ulaştı. Net esas faaliyet kar marjı ise bütün faaliyet alanlarında iyileşen operasyonel karlılığa bağlı olarak bir önceki senenin aynı dönemindeki yüzde 17,3 seviyesinden yüzde 18,6'ya yükseldi. Konsolide FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi öncesi Kar), yüzde 23,6 oranında artarak 381,3 milyon YTL, FAVÖK marjı ise bir puan artarak yüzde 26'ya yükseldi.

Anadolu Efes'in konsolide net dönem karı yüzde 79,1 oranında artarak 196,2 milyon YTL olarak gerçekleşti. Net dönem kar'ı, operasyonel performansın yanı sıra YTL'nin USD karşısında değer kazanmasına bağlı olarak gerçekleşen kur farkı gelirlerinden de olumlu etkilendi.

Anadolu Efes Grup Mali İşler Direktörü Hurşit Zorlu konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede: 'Tüm dünyada hammadde ve dağıtım maliyetlerinin yükseldiği bir dönemde hem güçlü bir hacim artışı hem de yüksek karlılık oranları yakalamak bize memnuniyet veriyor. İlk altı ayda aldığımız bu sonuçlar 2007 yıl sonu hedeflerimizi tutturmamız açısından çok olumlu. dedi.