Anadolu Efes Ödüle Doymuyor!

İkincisi düzenlenen 'Yatırımcı İlişkileri ödülleri' gecesinde Anadolu Efes'e 6 ödül birden

Acclaro ve Thomson Reuters Extel Survey şirketlerinin işbirliği ile düzenlenen gecede, Türk iş dünyasının önemli isim ve şirketleri ödüllendirildi. Anadolu Efes, gecede 'en iyi şirket' ödülü de dahil olmak üzere 6 ödül birden kazandı.

Anadolu Efes'in kazandığı ödüller;

- En iyi şirket ödülü, 
- En şeffaf şirket ödülü,
- Kurumsal yönetimin iletişimi alanında en iyi şirket ödülü,
- Finansal sonuçların paylaşımı alanında en iyi şirket ödülü,
- Yatırımcı ilişkileri alanında en iyi ikinci CFO ödülü (Can Çaka ile),
- Yatırımcı ilişkileri alanında en iyi üçüncü websitesi ödülü.

Ross; Bu yılın lideri Anadolu Efes ve TAV Havalimanları Holding

Acclaro Genel Müdürü ve gecenin mimarı Charles Ross, "Bu ödüller 2009 yılı boyunca başarılı işler yapan, kaynak ve zamanının önemli bir bölümünü bu işe veren ve son 12 aydır yatırımcı ilişkilerini geliştirerek büyük bir gelişme sağlayan Türkiye'’nin önemli kişi ve şirketleri için tasarlandı. Bu yılın liderleri Anadolu Efes ve TAV Havalimanları Holding öne çıkan ve önemli gelişmeler gösteren iki şirket olarak ödülleri topladılar. Türk firmaları bu gelişmelerde dünya standartlarını yakalayacaklarını gösteriyorlar. Yatırımcı ilişkilerinin geliştirilmesinde katkıda bulunan tüm firmalara teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Anadolu Efes hakkında:

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş., Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri olan Anadolu Endüstri Holding A.Ş.'nin içecek sektöründeki faaliyetlerini yürütmektedir. 2009 yılında 40. yılını kutlayan Anadolu Efes, iştirakleri ve bağlı ortaklıklarıyla Türkiye, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin oluşturduğu geniş bir coğrafyada bira, malt ve alkolsüz içecek üretimi ile pazarlamasını yapan bir şirketler sistemidir.

Acclaro Hakkında:

Yatırımcı ilişkileri firması olan Acclaro'nun merkezi Londra ve İstanbul'da bulunmaktadır. Şirket Türkiye'deki önemli firmalara yatırımcı ilişkilerinde danışmanlık hizmeti vermesinin yanı sıra kurumsal yönetim ve halka arz süreçlerinde hazırlık, destek ve rehberlik hizmeti sunmaktadır.

Bilgi İçin: MPR Halkla İlişkiler (0212 212 34 60)

Berrin Ersoy Sağlam : bersoy@mpr.com.tr

Zümre Yılmaz : zyilmaz@mpr.com.tr