Efes Tarafından Kazakistan'da Üretilen Karagandinskoe Markası 'Ülkenin En Değerli Markası' Ünvanını Aldı

1996 yılından beri Efes Grubu'nun ürettiği bira markası Karagandinskoe, 2011 yılında Kazakistan'ın lider markası oldu.

Sadece Kazakistan kökenli markaların değerlendirildiği 'Kazbrend - 2011' sıralamasında Karagandinskoe 95 milyon dolarlık marka değeriyle birinci sıraya yerleşti. 

19Mayıs 2011, İstanbul... 2011 yılı itibari ile Kazakistan’da Pazar lideri olan Efes Grubu Karagandinskoe markası ile başarısını bir kez daha taçlandırdı. Efes Grubu'nun ürettiği Karagandinskoe bira markası, Kazakistan'ın 2011 yılındaki 'en değerli markası' seçildi. 'Kazbrend - 2011' sıralamasında Karagandinskoe, 95 milyon dolarlık marka değeriyle birinci sırayı alarak büyük bir başarı elde etti. Yapılan araştırmada, Karagandinskoe'yi ikinci sırada 90 milyon dolarlık marka değeriyle BTA Bank, üçüncü sırada ise 83 milyon dolarlık marka değeriyle ise Rakhat şekerleme takip ediyor. 

Kazakistan'ın ulusal markalarını değerlendiren 'En İyi Ulusal Markalar' projesi MPP Consulting tarafından 2010 yılında başlatıldı. Kazbrend - 2011 değerlendirmesinde, sadece Kazakistan kökenli markalar, pazar değerlerine ve performanslarına göre değerlendirildi. Kazbrend - 2011, Kazakistan'da gerçekleştirilen ilk ulusal değerlendirme olmasının yanı sıra MPP Consulting'in de proje kapsamında yayımladığı ilk değerlendirme olma özelliğini taşıyor. 

EFES GRUBU HAKKINDA: 

5 ülkede 14 bira fabrikası, 6 malt fabrikası ve 1 adet şerbetçiotu işleme tesisi bulunan Efes Grubu'nun temelleri 1969 yılında atılmıştır. Bölgenin önde gelen bira üreticilerinden biri olan Grup, faaliyetlerini Türkiye, Rusya, Kazakistan, Moldova ve Gürcistan'da yürütmektedir. Efes Grubu Türkiye, Kazakistan, Gürcistan ve Moldova’da Pazar lideri konumunda, Rusya gibi büyük bir pazarda ise üçüncü konumdadır. Yıllık toplam üretim kapasitesi 36 milyon hektolitre bira ve 254.000 ton malttır. Efes Grubu'nun Türkiye'deki pazar payı %89'dur. 

Avrupa'nın en büyük 5'inci, dünyanın ise en büyük 14'üncü bira üreticisi olan Efes Grubu faaliyetlerini iyi, kaliteli ve verimli bir marka portföyü yaratma politikası doğrultusunda sürdürmektedir. Grubun bira portföyü, faaliyet gösterdiği her pazarda en hızlı büyüyen, en kârlı ve en büyük segmentleri kapsayacak şekilde konumlandırılan 30'dan fazla marka ve 150’den fazla SKU’dan oluşmaktadır. Efes Pilsen dünya genelinde 70’in üzerinde ülkede tüketilmektedir.