Anadolu Efes'in Üst Yönetiminde Üç Önemli Atama

SABMiller ile gerçekleştirdiği stratejik ortaklık ardından Anadolu Efes üst yönetiminde yeni atamalar yapıldı.

SABMiller ile gerçekleştirdiği stratejik ortaklık ardından Anadolu Efes üst yönetiminde yeni atamalar yapıldı. Bu kapsamda, Tuğrul Ağırbaş Efes Rusya Genel Müdürlüğü'ne, Yüksel Gökbulut Doğu Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Grup Genel Müdürlüğü'ne, Altuğ Aksoy ise Efes Türkiye Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Atamalar 1 Kasım 2011 tarihinden itibaren geçerli olacak.

26 Ekim 2011; Anadolu Efes, SABMiller ile gerçekleştirdiği stratejik ortaklığın ardından üst yönetiminde üç önemli atama yaptı. Halen Efes Türkiye Genel Müdürü olarak görevini sürdüren Tuğrul Ağırbaş, Efes Rusya Genel Müdürlüğü görevine atandı. Efes Rusya Genel Müdürü Yüksel Gökbulut yeni ihdas edilen Doğu Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Grup Genel Müdürlüğü görevine atandı. Tuğrul Ağırbaş'ın Efes Rusya'ya atanmasıyla boşalan Efes Türkiye Genel Müdürlüğü'ne Altuğ Aksoy getirildi.

1 Kasım 2011 tarihinden itibaren geçerli olacak atamalar kapsamında Efes Kazakistan, Efes Gürcistan ve Efes Moldova organizasyonlarının yanı sıra, Efes'e devredilecek olan SABMiller Ukrayna organizasyonu da Yüksel Gökbulut'a bağlı çalışacak.

Atamalarla ilgili bir açıklama yapan Başkan Alejandro Jimenez şunları söyledi:

"SABMiller ile yaptığımız stratejik ittifakla başta Rusya olmak üzere dış pazarlarda ve Türkiye'de daha güçlü bir konuma sahip olduk. Bu konumu en etkin şekilde değerlendirmek ve planladığımız iş hedeflerimize ulaşmak için üst yönetimimizde bazı değişiklikler gerçekleştirdik. Grubumuz içinde kendilerini kanıtlamış ve güçlü performans göstermiş bu yönetici arkadaşlarımın yeni görevlerinde de başarılı olacaklarına olan inancım tamdır."

Yeni yöneticiler hakkında

Altuğ Aksoy 1995 yılında Amerika'nın Atlanta kentindeki Oglethorpe Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Anadolu Endüstri Holding'de (AEH) Finansal Analist olarak iş hayatına başladı. Yine AEH’de İnsan Kaynakları Uzmanı ve Şirket Hazine Uzmanı olarak çalıştı. Efes Sınai’de Başkan’a bağlı Özel Projeler Müdürü, Satış ve Pazarlama Direktörü olarak da görev yapan Aksoy, daha sonra Anadolu Efes’te Ticaret ve İhracat Direktörlüğü, Satın Alma ve Lojistik Direktörlüğü ve son olarak Tedarik Zinciri Direktörlüğü görevlerinde bulundu.