Moody’s Anadolu Efes'in Uzun Vadeli Kredi Notunu “Baa3”; Görünümünü İse “Durağan” Olarak Belirlemiştir.

Moody’s’den "Yatırım Yapılabilir Seviye" notu alan ilk Türk şirketi Anadolu Efes oldu!

10.10.2012, İstanbul. Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s Anadolu Efes’in uzun vadeli kredi notunu “Baa3” görünümünü ise “Durağan” olarak tayin etmiştir. Bu not şirketin, Türkiye pazarındaki toplam satış hacmindeki yaklaşık %85’lik pazar payıyla lider pozisyonda olmasını, SABMiller’ın Rusya operasyonlarıyla birleşme sonrası Rusya’da daha güçlü bir pozisyona gelmesini ve sinerji yaratma potansiyelinin yanısıra bira operasyonlarının borç/FAVÖK kaldıraç oranının 2 ile 3 arasında makul bir seviyede olmasını yansıtmaktadır 

Anadolu Efes, Moody’s’den “yatırım yapılabilir” seviyede derecelendirme notuna sahip olan ilk Türk şirket olmakla kalmamış, Türkiye’nin Ba1/pozitif olan ülke notunun üzerinde derecelendirme notuna sahip tek Türk şirketi konumuna da ulaşmıştır. Ayrıca ilk kez bir Türk şirketi iki ayrı kredi derecelendirme kuruluşundan “yatırım yapılabilir” seviyede nota sahip olmuştur. (14 Haziran 2012 tarihli özel durum açıklamamızda Standard & Poor’s tarafından şirketimizin “BB+/POZİTİF” olan uzun vadeli kurumsal kredi notunun yatırım yapılabilir seviye olan “BBB-/DURAĞAN” seviyesine yükseltildiğini duyurmuştuk.) 

Görünüm “Durağan” olup riskin düşük olduğu varsayılmıştır. Moody’s’e göre hammadde fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalara rağmen Anadolu Efes, Türkiye pazarındaki güçlü konumunu koruyacak, bunun yanısıra SABMiller’ın Rusya operasyonlarıyla birleşmesinden doğan sinerjilerden de fayda sağlayacaktır. Anadolu Efes’in borcunu daha uzun vadeye yayması ile borçların artan oranda kendi bünyesinde fonlanacak olması beklentisi de “Durağan” görünüme katkıda bulunmuştur.